Honingproeven

Woensdagavond 14 september 2017 organiseerde Imkersvereniging Den Haag e.o. een honingproefavond. Meer dan 30 imkers boden hun honing ter goedkeuring aan. De imkers zelf fungeerden als jury en mochten de honing beoordelen met de cijfers 1 t/m 10.

Ook een vermaard bijenleraar deed aan de beproeving mee. Om herkenning te voorkomen werd hij “en proefil”  gefotografeerd.

Na een uur professioneel gelik aan de proefstokjes had de jury de zware taak om een zo’n eerlijk mogelijke beoordeling te geven. Opvallend was de verschijning van Fred Jansen vlak voor de jury.

Na veel gereken en het daarbij behorende computerwerk werd de uitslag bekend gemaakt: Op de 3e plaats eindige Paula van de Velde.

Ook Franca Nijman en John Roos kwamen voor deze plek in aanmerking. Op de 2e plaats eindigden Marijke Germessie en

Angelique van Abtswoude  en de uiteindelijke winnaar met 79 punten werd Fred Jansen.

Als twee na laatste eindigde Paul van Rooijen met 57 punten. Als een na laatste Rob Nihot met 56 punten en Hans van Rossen sloot de rij met 41 punten.

Al met al was het een gezellige bijeenkomst en daar ging het om. Er werden weer veel nieuwe contacten gelegd. Het bestuur wordt van harte bedankt voor de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *