Macedonië

Na het weekendje honing slingeren volgde een weekje vakantie in Macedonië. Maandagmiddag 18 september kwamen we bij ons hotel MIZO aan het meer van Ohrid aan en na een bezoekje aan het zwembad volgde al snel een wandeling naar de stadsmuren van vesting Samuil. Helaas ging de poort om 18.30 uur dicht.

Dinsdag 19 september deden we deze wandeling opnieuw en na een bezoek aan de vesting gingen we het oude deel van Ohrid in. Daar bezochten we kerkjes en Romeinse opgravingen. Ook een boottochtje langs de rotswanden en naar het centrum stond op het programma.

Woensdag 20 september kregen we contact met Arif, onze taxichauffeur. Deze bood ons de gelegenheid om het achterland van Macedonië beter te leren kennen. We gingen naar Bitula, bezochten daar een Romeinse opgraving, we haalden ergens de sleutel op van een kerkje met fresco’s, we reden naar het Prespa-meer en het natuurpark. Daar zijn ski-mogelijkheden aanwezig.

Na ongeveer 300 kilometer met Arif gereden te hebben, wachtte ons een lekker diner in het hotel. Arif is trouwens te bereiken onder nummer +389 (0)78271457.

Donderdag 21 september deden we onze eerste excursie waarvoor wij ons aangemeld hadden naar het klooster van Naum. Daar kwamen we na een boottocht van 90 minuten. Bij het klooster bevinden zich bronnen waar water naar boven borrelt uit het Prespameer. Ons roeibootje werd door een professionele breed geschouderde roeier voortbewogen.

Vrijdag 22 september was onze chauffeur Arif weer van de partij. Hij bracht ons naar Struba, ongeveer 15 kilometer van Ohrid verwijderd. Daar hebben we langs de rivier de Zwarte Drim gelopen en naar de kust waar deze rivier zijn oorsprong heeft. Na een telefoontje naar Arif reden we door naar de Albanese grens. In het dorpje daar dronken we een kopje koffie en bezochten we een grotkerkje.

Zaterdag 23 september bracht de bus ons naar het Makrovo natuurpark. Een vrij lange rit over een slechte weg. Maar het park vergoedde veel. Prachtige vergezichten tijdens een stevige wandeling. Ook het drooggevallen kerkje in het meer werd bezocht. Uiteraard alleen van buiten vanwege de bouwvalligheid.

Zondag 24 september volgde de laatste excursie naar 3 dorpjes en het palendorp in het meer van Ohrid. Het was een wandelexcursie hoog in de bergen.

Maandag 25 september bracht het vliegtuig van Tui ons weer thuis.

Omstreeks 17.00 uur openden we onze huisdeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *